Menu Sluit menu
VINETIQ

Masterclass wijn: Koel klimaat wijnen

Event met tickets
26 november
Jones' Tasting Academy by VINETIQ
20.00 - 22.30

De wereld in je glas

Over de hele wereld vind je cool climate wijnen. De klimaten zijn er koeler omdat ze op hoogte liggen of verder van de evenaar, omdat ze gekoeld worden door koudestromen in de oceanen of omdat de temperatuursverschillen tussen dag en nacht zo groot zijn. In onze contreien denken we aan Oostenrijk en Duitsland, Noord-Italië, de Loire, Champagne, Elzas en Bourgogne maar ook aan de Atlantische wijnen van Portugal, Galicië en de Etna.

In Australië, Nieuw-Zeeland, Argentinië, Chili, USA, Canada en Zuid-Afrika is men constant op zoek naar koelere gebieden. In hun zoektocht naar meer fraicheur zijn “Up the hill” en “picking early” erg trending onder wijnmakers.

Great things happen on the edge:
Een wijnstok kan tegen een stootje en geeft betere druiven als er uitdaging is. Gecombineerd met vakmanschap kunnen in cool climate regio’s mirakels ontstaan die je elders niet vindt.

Tijdens deze masterclass nemen we je mee in het Jones' wijnconcept samen met hun partner Vinetiq. Er zullen prachtige topwijnen geproefd worden uit de koelste regio's waar men wijnen maakt.

Kostprijs: € 30 p.p.

Tasting Academy (9 tastings): € 250 p.p.

Stay in touch

Schrijf je in op de nieuwsbrief en word als eerste op de hoogte gebracht van alle ontwikkelingen over JONES.