Menu Sluit menu
GIN

Gin O'clock!

Event met tickets
10 december
Jones' Tasting Academy by MEUG
22.00 - 22.30

Gin is jarenlang een drankje geweest dat enkele dames op leeftijd wel eens in huis hadden en van nipten. Plots, enkele jaren geleden en onder invloed van o.a. de populariteit van Hendrick’s Gin, was er plots een heuse ginhype. Gin & Tonic werd terug een aperitief dat niet op een menukaart mocht ontbreken, en ginmerken rezen als paddenstoelen uit de grond. Het ene al wilder in smaken als het andere en allemaal probeerden ze elkaar de loef af te steken met originele ingrediënten, knappe flessen of bekende mensen als boegbeeld.

Tussen al dat geweld is het niet eenvoudig om te herkennen wat de kwalitatieve gins zijn, want er zit nogal wat kaf tussen het koren, helaas. Sommigen lopen er de kantjes af bij het distilleren van de basisalcohol, of gebruiken artificiële smaakversterkers in plaats van ambachtelijke ingrediënten. En wat ze ook beweren, je proeft het verschil tussen een kwalitatieve gin en eentje van het andere soort.

In deze tasting ontdekken we 6 kwalitatieve gins met uiteenlopende stijlen, die je perfect ook puur kan proeven. We vertellen je meer over de geschiedenis van gin (en tonic) en ontkrachten terwijl we bezig zijn misschien ook wel een mythe hier en daar. En we sluiten uiteraard af met een kleine G&T met uw favoriet van de avond.

Kostprijs: € 30 p.p.

Tasting Academy (9 tastings): € 250 p.p.

Stay in touch

Schrijf je in op de nieuwsbrief en word als eerste op de hoogte gebracht van alle ontwikkelingen over JONES.