Menu Sluit menu
B1

Bieren van de hele wereld

Event met tickets
19 november
Jones' Tasting Academy by MEUG
20.00 - 22.30

België is de bakermat van bier. Wij Belgen hebben de krijtlijnen uitgezet van hoe een goed bier moet smaken, met onze oude gueuzes, trappistenbieren, abdijbieren, oud bruin en al die andere iconische stijlen van overbekende brouwers. De hele wereld kijkt ons met een lichtgroene tint van jaloezie aan over zoveel vloeibare rijkdom.

En toch mogen we niet op onze lauweren rusten. De hele wereld drinkt bier en dat wil ook zeggen dat de hele wereld bier zal willen maken. En de hele wereld doet dat intussen ook. Omdat ze in verre buitenlanden vaak niet kunnen bogen op een eeuwenlange traditie van verfijning, wordt er daarom ook duchtig geëxperimenteerd met nieuwe ingrediënten, nieuwe manieren van brouwen en spannender verpakking en marketing. Een craft beer scene ontstond de laatste 20 jaar en wij Belgen mogen ons niet laten voorbijhollen door innovatie en verrassing. Gelukkig zijn er intussen ook bij ons al heel wat nieuwe brouwers opgestaan en wordt ook hier duchtig geïnnoveerd.

In deze tasting verkennen we de wereld en proeven we 6 bieren in evenveel stijlen uit even veel landen. Een spannende ontdekkingstocht langs smaken en verhalen, die u misschien laat inzien dat er ook buiten België bier is dat de moeite waard is. Ja, ook in Nederland!

Als deze tasting u interesseert, raden we u ook de tasting met Belgische bieren aan, waarin we een aantal verborgen parels van de Belgische bierwereld laten proeven (12/11 – Belgische bieren: Verborgen Parels).

Kostprijs: € 30 p.p.

2 Bier-tastings: € 55 p.p.

Tasting Academy (9 tastings): € 250 p.p.

Stay in touch

Schrijf je in op de nieuwsbrief en word als eerste op de hoogte gebracht van alle ontwikkelingen over JONES.