Menu Sluit menu
BIER1

Belgische Bieren - verborgen parels

Event met tickets
12 november
Jones' Tasting Academy by MEUG
20.00 - 22.30

Belgische bieren hebben een reputatie. Over de hele wereld worden we benijd om onze biercultuur, die verder gaat dan alleen de bieren zelf: hoe we bieren drinken, onze cafés, zelfs onze schier oneindige variëteit aan bierglazen! Maar vaak beperkt de kennis over onze biercultuur zich, ook bij Belgen zelf, zich tot de grote namen; een trappist, een pils en een abdijbier en misschien hier en daar iemand die al eens van oude gueuze gehoord heeft. Minder bekend is dat de laatste jaren de craft beer scene in België zich serieus ontwikkeld heeft en er meer en meer kleine, boeiende brouwerijen komen die durven experimenteren en nieuwe smaken verkennen.

Die kleinere brouwerijen staan in deze proeverij in de kijker. Vaak gaat het om brouwers die slechts een paar honderd liter van een bier brouwen, en dat je dus niet zomaar in een café op de kaart zal zien staan. Soms zijn het brouwers die de ambitie hebben om de wereld te veroveren en daar ook een duidelijk plan voor hebben, maar even vaak zijn het dames en heren die gewoon zelf lekker bier willen brouwen en dat willen delen met een beperkt aantal genieters.

We maken in deze tasting kennis met 6 dergelijke brouwers/bieren, die in even veel stijlen duidelijk maken dat er veel meer is dan blond, bruin en amberkleurig. Waarschuwing: deelnemen aan deze tasting kan leiden tot een onweerstaanbare drang om nog meer nieuwe bieren te ontdekken!

Als je deze tasting interessant vindt, kan je ook aan de tweede biertasting van Jones Tasting Academy meedoen; op 19/11 doen we iets gelijkaardigs, maar dan met 6 bieren uit even veel andere en verrassende landen (Een Wereld van Bier – 19/11).

Kostprijs: € 30 p.p.

2 Bier-tastings: € 55 p.p.

Tasting Academy (9 tastings): € 250 p.p.

 

Stay in touch

Schrijf je in op de nieuwsbrief en word als eerste op de hoogte gebracht van alle ontwikkelingen over JONES.