Bieren - de 4 basissmaken
wo 04 mei
|Schilde
We proeven in deze sessie van een zestal bieren, waarin alle vier de bassismaken op de voorgrond treden. We vertellen je van waar ze komen, waarom ze zo gemaakt worden en van waar ze komen.
Data
04 mei 2022, 20:00
Schilde, Turnhoutsebaan 439, 2970 Schilde, Belgiƫ
Menu
Zoet, zuur, zout, bitter. De 4 basissmaken die de meeste mensen kennen en herkennen zijn een leidraad voor alles wat met smaak te maken heeft. Er zijn niet zo veel dranken waar al deze smaken kunnen in naar voren komen. Bier is er wel zo eentje. Er wordt bijzonder duchtig geƫxperimenteerd met brouwtechnieken, toevoegingen van allerlei ingrediƫnten en bijzondere processen om bieren te creƫren met de meest uiteenlopende smaken. Soms al eeuwenlang, en soms zijn het zeer recente nieuwe creaties.
Om die basissmaken te ontdekken, is er maar Ć©Ć©n goeie manier: ze allemaal naast elkaar proeven! Dus proeven we in deze sessie een zestal bieren, waarin alle vier de bassismaken op de voorgrond treden. We vertellen je van waar ze komen, waarom ze zo gemaakt worden en van waar ze komen. Jij vertelt ons vervolgens wat je er van vindt.
En o ja, umami. De vijfde basissmaak. Die zit er misschien ook ergens tussen, we doen ons best!
Voor meer informatie en tickets kan u terecht via: https://www.meug.be/portfolio_page/jones_tasting_academy_voorjaar_2022/